Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Çilekli Supangle

Çilekli Supangle

cilekli-supangle

Malzemeler

4  su bardağı süt

3 yemek kaşığı tozşeker

2 yemek kaşığı mısır nişastası

150 gram bitter çikolata

1 adet yumurta sarısı

1 paket çilekli kremşanti

5-6 adet çilek

Hazırlanışı

1 su bardağı süt ile çilekli kremşantiyi çırpın. Bir tencerede sütü,tozşekeri,mısır nişastasını koyup ağır ateşte sürekli karıştırarak pişirin.Bir kasede yumurta sarısını çatal ile çırpın.Sütlü  karışımdan azar azar yumurta sarısına ilave edin.Karıştırarak ılıtın.

Çikolatayı bir kapta  benmari usulü eritin.Sütlü karışıma ilave edip karıştırın. Kuplara birkaç kaşık supangle koyup üzerine çilekli kremşantiden ekleyin. Çilekle süsleyerek servis edin.

OKU ➤  Jöleli Kayısı Tatlısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir