Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Dünya Mutfağı
    • Yöresel Yemekler
    • Pratik Yemekler
    • Diyet Yemekleri
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Dünya Mutfağı
    • Yöresel Yemekler
    • Pratik Yemekler
    • Diyet Yemekleri
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Sağlık

Cildimizi Güzelleştiren Gıdalar

by Yemek Zevki Editör
14 Şubat 2017
in Sağlık
463 30
0
Kışın Cildimizi Güzelleştiren Gıdalar
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Hayatımızı devam ettirebilmenin temel kaynağı olan beslenme aynı zamanda sağlığımızı da destekler. Peki cilt sağlığımız için hangi gıdaları tüketmeliyiz. Özellikle içinde olduğumuz kış mevsiminde hangi gıdaları tüketmeliyiz. Kışın cildimiz korumak için hangi besinleri nasıl tüketmeliyiz. Tüm sorularınızın cevaplarını burada bulabilirsiniz…

Serbest radikal savaşçıları antioksidan zengini besinleri daha fazla tüketerek cildinizi genç ve canlı tutabilirsiniz: Avokado, biberler, koyu yeşil yapraklı sebzeler, kavun, yer elması, ıspanak ve lahana, portakal, domates, çilek, brüksel lahanası, brokoli, karnabahar, turp, beyaz ve kara lahana, şeker pancarı

Keten Tohumunu Nasıl kullanılır?

Bir çay bardağı kadar taze ve temiz keten tohumunu hafifçe kavurun. İyice soğuduktan sonra kahve değirmeni veya blender’da öğütün. Daha sonra koyu renkli kavanozlarda, karanlık ve kuytu bir yerde saklayın. Öğütülmüş keten tohumunu bir çay kaşığı ile başlayıp yavaş yavaş 1/4 fincana kadar arttırarak kullanabilirsiniz. Keten tohumu bol suyla doğrudan içilebileceği gibi salatalara ilave edilebilir, yoğurt veya bal ile karıştırılabilir.

Cildinizi Gençleştiren İyi Karbonhidratlar

İyi karbonhidratlar, glisemik indeksi düşük olanlardır. İşte glisemik indeksi düşük bazı besin örnekleri: Bezelye, brokoli, lahana, böğürtlen, kavun, portakal, mandalina, greyfurt, kivi, yeşil yapraklılar, şeftali, armut, erik, ıspanak, nişastasız sebzeler

Cilt Güzelliği İçin Kışlık Gıdalar

Su: Hayatın devam edebilmesi, tüm organların normal olarak çalışabilmesi ve toksinlerin vücuttan atılabilmesi için çok önemli olan su, cildi nemlendirerek esnekliğini korur, kırışmasını önler ve yaşlanmanın etkilerini geciktirir.

Sağlıklı kişiler için tavsiye edilen su tüketimi kadınlarda 2,5 litre erkeklerde ise 3 litre civarındadır. Bu oranlar ishal gibi vücudun su kaybetmesine neden olan çeşitli hastalıklar ve egzersizler sırasında arttırılmalıdır.

Havuç: Cilt ve göz sağlığı için önemli vitaminler arasında bulunan A vitamini yönünden oldukça zengin olan havuç cildin görünümünü geliştirmek için kullanılabilir. Pek çok kaliteli kozmetik kremin içindekiler bölümünde bakarsanız “retinol” içerdiğini göreceksiniz.

Havuç da cilt için doğal retinol işlevi görerek antioksidan etkisi ile cildin görünümünü geliştirebilir. Havuç dışında A vitamini bakımından zengin gıdalar arasında süt ve kepekli tahılları sayabiliriz.

Domates: “Likopen” içeren domates antioksidan görevi görerek cildi yaşlanma belirtilerine, yaşlılık lekelerine ve kırışıklıklara karşı korur. Aynı zamanda cildin güneşin zararlı ultraviyole ışınlarından daha etkin bir biçimde korunmasını sağlar.

Balık: Somon, tuna gibi yağlı balıklar omega 3 yağ asitleri bakımından zengindir. Omega 3 yağ asidinin cilde faydası ise özellikle alerjik reaksiyonlar nedeniyle tahriş olan cildin kendi kendini iyileştirme sürecini kısaltmasından ileri gelmektedir.

Aynı zamanda cildi nemli tutarak kurumanın olumsuz etkilerine ve güneş ışınlarına karşı korur. Somon gibi soğuk deniz balıkları cilt için önemli bir mineral olan selenyum açısından da zengindir.

Ceviz ve Badem: Ceviz ve bademi, hücre zarını güçlendirerek toksinlerin hücrelere girip tahribata yol açmasını engellemek için kullanabilirsiniz. Sağlıklı cilt hücreleri cildin sağlıklı görünmesi için gereklidir ve ceviz, badem gibi yemişler içerdikleri yağ asitleri ile hücre yapısının korunmasına katkıda bulunabilir.

Aynı zamanda E vitamini içeren badem sıkı bir cilt için gereken elastin liflerini güçlendirerek serbest radikallere karşı koruma sağlar.

Portakal: Sağlıklı kıkırdak, kan damarları, kemikler ve dişler için gerekli olan C vitamini deri dokusunun gelişmesini sağlar, yaşlanmanın etkilerine, sigaranın zararlarına ve kırışıklıklara karşı cildi korur.

Özellikle sigara içenler kırışıklıkları geciktirmek için düzenli olarak C vitamini almalıdır. C vitamini bakımından zengin diğer besinler arasında brokoli, Brüksel lahanası, yeşil yapraklı sebzeler, kivi, mandalinayı ve çileği sayabiliriz.

Yeşil Yapraklı Sebzeler: Yeşil yapraklı sebzeler C vitamini dışında cilde ve genel olarak vücuda faydalı demir içerir. Demir eksikliği anemiye, anemi ise kandaki oksijen miktarının düşmesine neden olabilir. Kanda yeterli miktarda oksijen bulunmaması ise tüm diğer organlar gibi cilt sağlığını da yakından etkiler.

Cilt hücrelerine yeterli oksijen ulaştırılamadığında cildin kendini yenileme yeteneği zayıflar, kırışıklıklar derinleşir ve cilt daha solgun görünür.

Tags: Kışın Cildimizi Güzelleştiren Gıdalar
Previous Post

Kilo Vermek İçin Ekmek, Çorba ve Pilavı…

Next Post

Doğal Sağlık Kaynağı Kuşkonmaz

Yemek Zevki Editör

Next Post
kuşkonmaz

Doğal Sağlık Kaynağı Kuşkonmaz

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Navigate

  • Home
  • Recipe
  • About
  • Archives
  • Contact

Recent Recipes

Ayvalı ve Kerevizli Pırasa

Ayvalı ve Kerevizli Pırasa

03 Kasım 2025
Mantarlı Hamsi Güveci

Mantarlı Hamsi Güveci

23 Ekim 2025

Browse by Category

  • 1 şef 1 konuk
  • ADV
  • Balık Yemekleri
  • Breakfast
  • Çorba Tarifleri
  • Dinner
  • Diyet Yemekleri
  • Drink
  • Dünya Mutfağı
  • Et Yemekleri
  • Foto Galeri
  • Günün Tarifi
  • Gurmeler
  • Haber Turu
  • Hamur İşi Tarifleri
  • Hidden
  • İçecek Tarifleri
  • İftar Yemekleri
  • Kek Tarifleri
  • Kültür Sanat
  • Kurabiye Tarifleri
  • Markalar
  • Mekânlar
  • Meze Tarifleri
  • Öneri Yorum
  • Pasta Tarifleri
  • Pilav Tarifleri
  • Pratik Yemekler
  • Püf Noktaları
  • Reçel Tarifleri
  • Recipe
  • Restaurant
  • Sağlık
  • Salata Tarifleri
  • Sebze Yemekleri
  • Street Food
  • Tarifler
  • Tatlı Tarifleri
  • Tavuk Yemekleri
  • Vegetarian
  • Video Galeri
  • Yöresel Yemekler

Browse by Ingredients

Ana Yemekler Balık Basit Yemekler beslenme Börek Diyet domates Dondurma dünya mutfakları Et Yemekleri haber Hamur İşleri iftar iftarda ne yapsam iftar menüsü iftar saati kek Kurabiye Kurabiyeler köfte pilav ramazan Ramazan ayı ramazan menüsü sahur Salata salatalar Sağlık sebze yemekleri tarif Tarifler tatlı Tatlılar tavuk video yemek yemek tarifi yemek tarifleri yemek zevki yemekzevki YemekZevkiDergisi yöresel yemekler Çorba Çorbalar İçecek

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Dünya Mutfağı
    • Yöresel Yemekler
    • Pratik Yemekler
    • Diyet Yemekleri
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.