Ana Sayfa » Tarifler » Pasta Tarifleri » Çikolatalı ve Kuru Meyveli Pasta

Çikolatalı ve Kuru Meyveli Pasta

cikolatali-ve-Kuru-meyveli-Kek

Çikolatalı ve Kuru Meyveli Pasta Tarifi

Çikolatalı ve Kuru Meyveli Pasta İçin Malzemeler:
125 gram tereyağı (Oda ısısında bekletilmiş)
1 su bardağı esmer şeker
50 gram bitter çikolata
Yarım su bardağı su
50 gram iri çekilmiş ceviz içi
150 gram kuru üzüm
100 gram kuş üzümü
50 gram kurutulmuş meyve kabuğu (limon, portakal)
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı kakao
Üzeri İçin:
2 adet yumurtanın akı
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı limon suyu

Çikolatalı ve Kuru Meyveli Pasta Hazırlanışı:
Öncelikle küçük bir tencereye tereyağını, suyu, çikolatayı ve şekeri aktarın. Kısık ateşte şeker ve çikolata eriyinceye
kadar karıştırın. Karışımı ocaktan alarak içine tüm kuru meyve ve kuru yemişleri ekleyin.Diğer bir tarafta unu,
kakaoyu, kabartma tozunu ve tarçını harmanlayın. Yumurta ile birlikte tüm malzemeleri karıştırın ve homojen bir hale gelene kadar bir kaşık yardımı ile çırpın. Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin.Kek pişerken üzeri için yumurta akını, pudra şekerini, vanilyayı ve limon suyunu çırpın. Köpük kıvamını aldıktan sonra buzdolabına aktarın. Kek pişip soğuduktan sonra, hazırladığınız sos ile üzerini süsleyin.

OKU ➤  Panforte

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir