Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Çikolatalı ve Espressolu Pirinç Lapası

Çikolatalı ve Espressolu Pirinç Lapası

Malzemeler:

  • 3 su bardağı pişmiş California Calrose Pirinci
  • ¾ su bardağı tatlandırılmış yoğunlaştırılmış süt
  • 1, ½ su bardağı tam yağlı süt
  • ¾ su bardağı bitter çikolata, doğranmış
  • 6 yemek kaşığı demlenmiş espresso
  • 6 yemek kaşığı tatlandırılmış ve kavrulmuş hindistan cevizi rendesi
  • 6 yemek kaşığı kakao parçacığı

Hazırlanışı:

Büyük ve kalın tabanlı bir tencerede pirinç, yoğunlaştırılmış süt, tam yağlı süt, çikolata ve espressoyu karıştırın. Orta ateşte, ara ara karıştırarak 5-7 dakika kadar pişirin ya da lapa kıvamına gelip koyulaşana kadar pişirmeye devam edin.

Bir porsiyon hazırlamak için ¾ su bardağı lapayı bir kâseye alın. Üzerine 1 yemek kaşığı kavrulmuş hindistan cevizi ve 1 yemek kaşığı kakao parçacığı serpin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir