Malzemeler:
- 3 su bardağı pişmiş California Calrose Pirinci
- ¾ su bardağı tatlandırılmış yoğunlaştırılmış süt
- 1, ½ su bardağı tam yağlı süt
- ¾ su bardağı bitter çikolata, doğranmış
- 6 yemek kaşığı demlenmiş espresso
- 6 yemek kaşığı tatlandırılmış ve kavrulmuş hindistan cevizi rendesi
- 6 yemek kaşığı kakao parçacığı
Hazırlanışı:
Büyük ve kalın tabanlı bir tencerede pirinç, yoğunlaştırılmış süt, tam yağlı süt, çikolata ve espressoyu karıştırın. Orta ateşte, ara ara karıştırarak 5-7 dakika kadar pişirin ya da lapa kıvamına gelip koyulaşana kadar pişirmeye devam edin.
Bir porsiyon hazırlamak için ¾ su bardağı lapayı bir kâseye alın. Üzerine 1 yemek kaşığı kavrulmuş hindistan cevizi ve 1 yemek kaşığı kakao parçacığı serpin.