Çikolatalı Mini Tartoletler Malzemeler:
Tart Hamuru İçin:
> 100 gram un
>20 gram kakao
> 30 gram toz fındık
> 1 adet küçük boy yumurta
Çikolatalı Krema İçin:
> 100 gram krema
> 150 gram sütlü ve bitter çikolata karışımı
> Süsleme için kalpli çikolata yada şekerlemeler
Hazırlanışı:
Tart hamurunun bütün malzemelerini bir araya getirip hamura elastikiyet kazandırmadan yoğurun. Tart kalıbına yerleştirdiğiniz hamurun tabanına delikler açtıktan sonra 180 dereceye ayarlı fırında 10 -15 dakika pişirin. Bu sırada çikolatalı kremayı hazırlamak için, kremayı kaynama noktasına getirin. Kaynama noktasına gelen kremanın altını kapatıp içine küçük parçalar halinde kestiğiniz çikolataları ekleyip çikolata parçası kalmayana kadar karıştırın. İyice soğuyan kremayı mikserde çırpıp uygun bir duy kullanarak soğuyan tartoletlere sıkın ve kalplerle süsleyin.