Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Günün Tarifi

Çikolatalı Kayısı Tatlısı

by Hatice Ünal
16 Temmuz 2020
in Günün Tarifi
468 25
0
Çikolatalı Kayısı Tatlısı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Özgür BAKIR

(4 Kişilik)

Malzemeler:

160 gram bitter çikolata

2 çorba kaşığı krema

1 çay kaşığı ince kıyılmış zencefil

12-15 adet kayısı

3 su bardağı su

1 çay bardağı toz şeker

1 çay kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

Suyu ve şekeri tencereye aktarın. Birkaç taşım kaynayınca kayısıları içine atın. Limon suyunu da ilave edin. Kısık ateşte 8-10 dakika pişirin. Delikli bir kepçe yardımı ile kayısıları süzün. Çikolatayı benmari usulü (kaynayan suyun içine ısıya dayanıklı başka bir kabı oturtup suyun buharı ile çikolatayı eritme yöntemi) eritin. Kremayı ve zencefili ekleyip karıştırın. Çikolatalı karışımı servis tabağına paylaştırın. Üzerine kayısıları yerleştirin.  İsteğe göre Antepfıstığı veya fındık içi serpip servis yapabilirsiniz.

#çikolatalıkayısıtatlısı #kayısıtatlısı #tatlı #gününtatlisi #gününtarifi #evdetatlikeyfi #çaysaati

Previous Post

Batırık

Next Post

Pudingli ve Çilekli Helva

Hatice Ünal

Next Post
Pudingli ve Çilekli Helva

Pudingli ve Çilekli Helva

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki