Fotoğraf: Özgür BAKIR
(4 Kişilik)
Malzemeler:
160 gram bitter çikolata
2 çorba kaşığı krema
1 çay kaşığı ince kıyılmış zencefil
12-15 adet kayısı
3 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Suyu ve şekeri tencereye aktarın. Birkaç taşım kaynayınca kayısıları içine atın. Limon suyunu da ilave edin. Kısık ateşte 8-10 dakika pişirin. Delikli bir kepçe yardımı ile kayısıları süzün. Çikolatayı benmari usulü (kaynayan suyun içine ısıya dayanıklı başka bir kabı oturtup suyun buharı ile çikolatayı eritme yöntemi) eritin. Kremayı ve zencefili ekleyip karıştırın. Çikolatalı karışımı servis tabağına paylaştırın. Üzerine kayısıları yerleştirin. İsteğe göre Antepfıstığı veya fındık içi serpip servis yapabilirsiniz.
#çikolatalıkayısıtatlısı #kayısıtatlısı #tatlı #gününtatlisi #gününtarifi #evdetatlikeyfi #çaysaati