Çikolata Cenneti Cup Cake
Çikolata Cenneti Cup Cake için Malzemeler:
125 gr bitter çikolata
165 ml. süt
285 gram esmer şeker
105 gram tereyağı
2 adet büyük boy yumurta
180 gram un
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
8 gram kakao
Bir çimdik tuz
Çikolata Cenneti Cup Cake Hazırlanışı:
Bir tencerede doğranmış çikolatayı, sütü ve şekerin yarısını sürekli karıştırarak kaynatın. Tereyağı ve kalan şekeri kabarıp krema kıvamına gelene kadar çırpın. İçine yumurtaları teker teker ekleyin. Un, kabartma tozu, kakao, tuz ve
karbonatı eleyerek hamura iki defada ilave edin. Sıcak çikolatalı karışımı da bir spatula yardımı ile karıştırarak hamura yedirin. Karışım henüz ılıkken kağıt kek kalıplarına boşaltıp 175 dereceye ayarlı fırında 15 – 20 dakika pişirin.
Pişen keklerinizi renkli drajeler, çikolata parçaları veya çikolata sos ile süsleyip servis yapın.