Malzemeler:
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı un
Yarım paket Yuva Yaş Maya
1 küçük kase iri çekilmiş ceviz içi
2 diş sarımsak (kıyılmış)
3 dal taze fesleğen (kıyılmış)
Üzeri İçin:
Labne peyniri, dilimlenmiş taze incir, domatesli kaşık salatası
Hazırlanışı:
Unu hamur yoğurma kabına alın. Tuzu ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp suyu ve Yuva Yaş Mayayı ekleyin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru10 dakika dinlendirdikten sonra çok ince kıyılmış sarımsak ile taze fesleğeni ve ceviz içini ilave edin. Tekrar yoğurun. Hamuru 4 eşit parçaya ayırın. 10 dakika daha dinlendirin. Bezeleri tek tek birkaç kaşık yüksek lifli ekmek unu karışımı serpilmiş tezgahın üzerinde elinizle bastırarak açın. Pide hamurlarını yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Bu şekilde 1 saat daha bekletin ki oda ısısında biraz daha kabarsın. Daha sonra 200 dereceye ayarlı fırında, kızarıncaya kadar pişirin. Soğuyunca istediğiniz gibi dilimleyin, üzerine de isteğe göre labne peyniri ve dilimlenmiş incir yerleştirin veya domatesten hazırladığınız kaşık salatası ile servise hazır edin.