Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Cevizli ve Erik Püreli Kek

by Hatice Ünal
16 Kasım 2022
in Tatlı Tarifleri
463 30
0
Cevizli ve Erik Püreli Kek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Hande GÖKSAN –Yapım: İnci BAK –Yapım Asistanı: Büşra GÖZÜAÇIK

(6-8 Kişilik)

Malzemeler:

4 adet yumurta

1 su bardağı esmer toz şeker

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı süt

2 su bardağı buğday unu

Yarım su bardağı tam buğday unu

Bir tutam tuz

1 su bardağı badem ince ceviz içi

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Erik Püresi İçin:

5 adet erik

1 çay kaşığı tarçın

1 çay bardağı su

Hazırlanışı:

Erik püresi için; Erikleri rendeleyip tencereye alın. Tarçını ve suyu ilave edin. Erikler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Püreniz hazır.

Yumurtalar ile şekeri köpük köpük olana dek çırpın. Zeytinyağını, sütü ekleyin. Birkaç dakika daha çırpın. Erik püresini ilave edin. Hafifçe karıştırdıktan sonra elenmiş unu, bir tutam tuzu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. Spatula ile karıştırın. Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. Üzerine ayırdığınız iri çekilmiş ceviz içini serpin. 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin.

#cevizliveerikpürelikek #cevizlikek #erikpürelikek #kek #çaysaati #food #yummy

Previous Post

İstmag Magazin Grubu Yayınlarımız

Next Post

Muradiye Çorbası

Hatice Ünal

Next Post
Muradiye Çorbası

Muradiye Çorbası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki