Fotoğraf: Hande GÖKSAN –Yapım: İnci BAK –Yapım Asistanı: Büşra GÖZÜAÇIK
(6-8 Kişilik)
Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı esmer toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
2 su bardağı buğday unu
Yarım su bardağı tam buğday unu
Bir tutam tuz
1 su bardağı badem ince ceviz içi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Erik Püresi İçin:
5 adet erik
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı su
Hazırlanışı:
Erik püresi için; Erikleri rendeleyip tencereye alın. Tarçını ve suyu ilave edin. Erikler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Püreniz hazır.
Yumurtalar ile şekeri köpük köpük olana dek çırpın. Zeytinyağını, sütü ekleyin. Birkaç dakika daha çırpın. Erik püresini ilave edin. Hafifçe karıştırdıktan sonra elenmiş unu, bir tutam tuzu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. Spatula ile karıştırın. Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. Üzerine ayırdığınız iri çekilmiş ceviz içini serpin. 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin.
#cevizliveerikpürelikek #cevizlikek #erikpürelikek #kek #çaysaati #food #yummy