Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Cevizli Mermer Kek

by Yemek Zevki Editör
17 Ağustos 2016
in Hamur İşi Tarifleri
479 14
0
Cevizli Mermer Kek
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

cevizli-mermer-kek

Cevizli Mermer Kek Malzemeler:
• 4 adet yumurta
• 1,5 su bardağı toz şeker
• Yarım su bardağı süt
• Yarım su bardağı su
• Yarım su bardağı bitkisel yağ ve zeytinyağı karışımı
• 2,5 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
• 3 çorba kaşığı (tepeleme) kakao
• 1 tatlı kaşığı tarçın

Cevizli Mermer Kek Hazırlanışı:
Yumurtaları şekerle birlikte köpük köpük ve iki misli kabarana dek çırpın. Sütü, suyu ve yağ karışımını ilave edin. Birkaç dakika daha çırpıp elenmiş unu, rendelenmiş limon kabuğunu, kabartma tozunu ve tarçını ekleyin. Tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Karışımı ikiye ayırıp yarısına kakaoyu ekleyin. İyice karıştırıp her iki karışıma ayrı ayrı ceviz içinden ilave edin. Yağlanmış kek kalıbına dönüşümlü olarak her iki karışımdan dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından alın, ılınınca dilimleyip servis yapın.

Tags: Cevizli Mermer KekCevizli Mermer Kek tarifikek tarifiMermer Kekyemekzevki
Previous Post

Yabanmersinli Pasta

Next Post

Ev Böreği

Yemek Zevki Editör

Next Post
Ev Böreği

Ev Böreği

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki