Cennet Çamuru
(4 – 6 Kişilik)
Cennet Çamuru İçin Malzemeler
750 gram kadayıf
Yarım kilo kaymak
250 gram tereyağı
150 gram toz Antep fıstığı
1 yemek kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 su bardağı toz şeker
Şerbeti İçin:
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Cennet Çamuru Hazırlanışı
Kadayıfı tiftikleyip yağ ile karıştırın. Kadayıfı ocağa yayın ve şekeri içine yerleştirip kaşık ile örtün, kısık ateşte şeker eridikçe kaşık yardımı ile kadayıfı kavurun.
Şerbet için; Uygun bir tencerede toz şekeri ve suyu ekleyip, kaynatın. Ocağın üzerinde kavrulmakta olan kadayıfın içerisine; şerbeti, toz Antep fıstığını ve tarçını ekleyin ve karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Bir kahve fincanının içini ıslatın. İçine cennet çamurundan yerleştirin. Ters çevirip servis tabağına dökün. Sonrasında kadayıfın üzerine kaymağı koyup servis edin.