Çayırlı
(4 Kişilik)
Çayırlı Malzemeler:
1 kilo kuzu ya da oğlak eti (kol kısmından)
1 adet büyük kıvırcık marul
1’er demet maydanoz, dereotu, nane, taze soğan ve sarımsak
2 çorba kaşığı biber salçası
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Çayırlı içi, kuzu veya oğlak etini 1 saat kadar suda beklettikten sonra temizleyin. Yeşillikleri yıkadıktan sonra saplarını temizleyin ve kabaca doğrayın. Etlerinizin üzerine fırça yardımı ile salça sürün ve elinizle her yerine yedirin, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Eti yeşilliklerle karıştırıp fırın poşetine yerleştirin. Ağzını iyice kapatın, etler pişerken hava alması için poşetin üzerinde kürdan yardımı ile birkaç delik açın. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında, yaklaşık 75 dakika pişirin.