Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Cappuccino’lu Sütlaç Kupaları

Cappuccino’lu Sütlaç Kupaları

Malzemeler:

Haşlanmış Pirinç Pilavı

  • 1,5 su bardağı California Calrose Pirinci
  • 2,5 su bardağı Su

Sütlaç

  • 2 su bardağı tam yağlı süt veya %2 yağlı süt
  • 1 kutu (400 g) şekerli yoğunlaştırılmış süt
  • 1 yemek kaşığı granül hazır kahve
  • Tatlandırılmış krem şanti
  • Toz tarçın
  • (İsteğe bağlı) Rendelenmiş çikolata

Hazırlanışı:

  • Büyük bir tencerede pilav, süt ve şekerli yoğunlaştırılmış sütü karıştırın. Orta-yüksek ateşte kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Isıyı orta seviyeye düşürün; sık sık karıştırarak 20 dakika veya karışım koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alın, hazır kahveyi ekleyin ve tamamen eriyene kadar karıştırın. Biraz soğumaya bırakın.
  • Ilık sütlacı 8 küçük kahve fincanına eşit şekilde paylaştırın. Üzerine krem şanti ekleyin ve toz tarçın serpin. Arzu ederseniz rendelenmiş çikolatayla süsleyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir