Malzemeler:
Haşlanmış Pirinç Pilavı
- 1,5 su bardağı California Calrose Pirinci
- 2,5 su bardağı Su
Sütlaç
- 2 su bardağı tam yağlı süt veya %2 yağlı süt
- 1 kutu (400 g) şekerli yoğunlaştırılmış süt
- 1 yemek kaşığı granül hazır kahve
- Tatlandırılmış krem şanti
- Toz tarçın
- (İsteğe bağlı) Rendelenmiş çikolata
Hazırlanışı:
- Büyük bir tencerede pilav, süt ve şekerli yoğunlaştırılmış sütü karıştırın. Orta-yüksek ateşte kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Isıyı orta seviyeye düşürün; sık sık karıştırarak 20 dakika veya karışım koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alın, hazır kahveyi ekleyin ve tamamen eriyene kadar karıştırın. Biraz soğumaya bırakın.
- Ilık sütlacı 8 küçük kahve fincanına eşit şekilde paylaştırın. Üzerine krem şanti ekleyin ve toz tarçın serpin. Arzu ederseniz rendelenmiş çikolatayla süsleyin.