Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Cantık Tava Lokumu Tarifi

by Yemek Zevki Editör
09 Temmuz 2014
in Hamur İşi Tarifleri
468 25
0
Cantık Tava Lokumu Tarifi
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

2444

Malzemeler:

Hamuru İçin:

1 paket Yuva Poğaça Karışımı

500 gram un

140 gram margarin

1 adet yumurta

280 gram ılık su

İç malzemesi için:

300 gram kıyma

1 çorba kaşığı sıvı yağ

1 adet küçük boy soğan

2 adet rendelenmiş domates

1 küçük kase doğranmış

Frenk soğanı veya maydanoz

Tuz, taze çekilmiş karabiber, kimyon

Üzeri için:

1 adet yumurtanın sarısı

Hazırlanışı:

Unu ve oda ısısında yumuşamış margarini karıştırarak (un ve margarin kum haline gelene kadar) harmanlayın. Yumurtayı ekleyin. Ilık suda bir paket Yuva Poğaça Karışımını iyice çözdürün. Çözdürülen poğaça karışımını unlu karışıma ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirmeye bırakın.

İç malzemesi için; soğanı kıyıp sıvı yağda kavurun. Kıymayı ve rendelenmiş domates sosunu ekleyip 10 dakika daha suyunu iyice çekene dek kavurun. En son tuzu, baharatı ve doğranmış Frenk soğanını ilave edin. İç malzeme hazırdır.

Hamurdan yaklaşık 40’ar gramlık parçalar koparın. Her parçayı elinizle açıp ortasına iç malzemeden birkaç çay kaşığı kadarını paylaştırın. Özenle kapatarak pürüzsüz bir şekilde toplar elde edin. Hamurları yağlanmış derin bir kek kalıbına yan yana dizin. Hamurların üzerlerine yumurta sarısı sürün. Bu şekilde oda ısısında yarım saat daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri iyice kızarıncaya kadar pişirin.

Tags: Hamur İşleri
Previous Post

Da Mario Kalamış’da İtalya’nın ‘19 Şehrinden 19 Farklı Pizza’

Next Post

Doğanay’ın Yeni Buluşu İçecek Sektörünü Sarsacak

Yemek Zevki Editör

Next Post

Doğanay’ın Yeni Buluşu İçecek Sektörünü Sarsacak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki