Canelloni

canelloni

Canelloni

Canelloni için Malzemeler:
Krep için:
3 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Bir miktar tuz
Beşamel Sos İçin:
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
2/5 su bardağı süt
Tuz, karabiber ve muskat
İçi için:
500 gram orta yağlı dana kıyma
1 adet orta boy doğranmış soğan
1 adet rendelenmiş havuç
1 diş doğranmış sarımsak
4 adet domates (kabuğu soyulmuş ve ince ince doğranmış)

Canelloni Hazırlanışı:
Krep hamurunu 1 gün önceden hazırlayıp, dolapta bekletin. Ayrı bir tavada tereyağı ve unu kavurun, ılık süt ekleyerek karıştırın. Tuz, karabiber ve muskatla tatlandırılarak beşamel sosu hazırlayın. Son olarak canelloni içi içinde, tavada zeytinyağı soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun. Sırasıyla kıyma ve havucu ekleyerek pişirin. Domates, tuz ve karabiber ekleyerek hafifçe soğumaya bırakıln. Önceden hazırladığınız krep hamurlarının içini kıymalı harçla 2 parmak kalınlığında doldurularak sarın. Üzerine beşamel ve rende kaşar serperek, 180 – 200 dereceye ayarlı fırında ortalama 15-20 dakika süreyle pişirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir