• 500 gram Carlose pirinç
• 150 gram sirke
• 20 gram tuz
• 90 gram şeker
• 1 adet sushi sarma aparatı (Makisu)
• (Pirinç tarifi 4 Kişilik sushi için verilmiştir..!)
• 1 adet yosun yaprağı
• 40 gram tobiko (Uçan balık yumurtası)
• 60 gram salatalık
• 40 gram avokado
• 50 gram somon füme
Hazırlanışı:
Pilav için; Pirinçleri 5 dakika süreyle yıkayıp süzgece alın. Sirke, şeker ve tuzu bir kabın içinde eriyene kadar ısıtın. 600 ml. soğuk suyun içine süzülmüş pirinçleri katın. 15 dakika süreyle orta ateşte, 15 dakika kısık ateşte pişirin. 10 dakika dinlendirdiğiniz pilava sirkeyi dökün, soğumaya bırakın. 100 gram pirinci, 1 adet yosun yaprağına serip üzerine tobikoyu sürün. Ters çevirip içine somon, salatalık ve ve avokadoyu koyup sarın.