Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler

Çağlalı Sakız Enginar

by Yemek Zevki Editör
31 Mart 2016
in Tarifler
468 25
0
Çağlalı Sakız Enginar
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

caglali-sakizli-enginar

Çağlalı Sakız Enginar Tarifi

Çağlalı Sakız Enginar İçin Malzemeler:
6-8 adet sakız enginar
1 avuç dolusu çağla
1 tatlı kaşığı un
5-6 dal taze soğan
1 adet kuru soğan
1 adet limon suyu
1 çay kaşığı dolusu hardal (tercihen dijon tipi)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
1 tutam şeker

Çağlalı Sakız Enginar Hazırlanışı:
Çağlaları ikiye bölün ve ortasındaki beyaz bölümü (çekirdeğini) alın. Tencereye aktarın, üzerlerini geçecek kadar su ilave edin. 10 dakika haşlayıp süzün. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Taze soğanları irice doğrayın. Temizlenmiş sakız enginarları tencere alın. Üzerlerine soğanları, çağlaları, tuzu ve şekeri ekleyin. Ayrı bir cam kasenin içinde 4-5 bardak suya hardalı, limon suyunu, zeytinyağını ve unu ekleyip çırpın. Suyu da enginarların üzerine dökün. Yüksek ateşte birkaç taşım kaynatın, daha sonra ateşi kısın. Yaklaşık yarım saat pişirin.

#ÇağlalıSakızEnginar #enginar #ÇağlalıSakızEnginarTarifi #ÇağlalıSakızEnginarİçinMalzemeler #ÇağlalıSakızEnginarHazırlanışı #ÇağlalıSakızEnginarNasılYapılır

Tags: ÇağlalıSakızEnginarÇağlalıSakızEnginarHazırlanışıÇağlalıSakızEnginarİçinMalzemelerÇağlalıSakızEnginarNasılYapılırÇağlalıSakızEnginarTarifiEnginar
Previous Post

Kuzu Etli Sultaniye

Next Post

Yoğurtlu Arapsaçı Çorbası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Yoğurtlu Arapsaçı Çorbası

Yoğurtlu Arapsaçı Çorbası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki