Çağlalı Sakız Enginar Tarifi
Çağlalı Sakız Enginar İçin Malzemeler:
6-8 adet sakız enginar
1 avuç dolusu çağla
1 tatlı kaşığı un
5-6 dal taze soğan
1 adet kuru soğan
1 adet limon suyu
1 çay kaşığı dolusu hardal (tercihen dijon tipi)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
1 tutam şeker
Çağlalı Sakız Enginar Hazırlanışı:
Çağlaları ikiye bölün ve ortasındaki beyaz bölümü (çekirdeğini) alın. Tencereye aktarın, üzerlerini geçecek kadar su ilave edin. 10 dakika haşlayıp süzün. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Taze soğanları irice doğrayın. Temizlenmiş sakız enginarları tencere alın. Üzerlerine soğanları, çağlaları, tuzu ve şekeri ekleyin. Ayrı bir cam kasenin içinde 4-5 bardak suya hardalı, limon suyunu, zeytinyağını ve unu ekleyip çırpın. Suyu da enginarların üzerine dökün. Yüksek ateşte birkaç taşım kaynatın, daha sonra ateşi kısın. Yaklaşık yarım saat pişirin.
#ÇağlalıSakızEnginar #enginar #ÇağlalıSakızEnginarTarifi #ÇağlalıSakızEnginarİçinMalzemeler #ÇağlalıSakızEnginarHazırlanışı #ÇağlalıSakızEnginarNasılYapılır