Buharda Lagos Balığı Tarifi
Buharda Lagos Balığı İçin Malzemeler:
4 dilim lagos balığı (balıkçınızdan
fileto halinde temizlettiriniz)
10-12 adet taze kuşkonmaz
3 dal taze rezene
1 adet soğan
1 adet patates
4 diş sarımsak
12-15 adet ıspanaklı tortellini makarna (hazır kullanabilirsiniz)
Zeytinyağı
Tuz
Akdeniz yeşilliği
Buharda Lagos Balığı Hazırlanışı:
Soğanı, sarımsakları, zar şeklinde doğranmış patatesi ve rezeneyi zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavurun. Daha sonra ocaktan alın ve el mikseri ile çırpıp püre haline getirin. Temizlenmiş kuşkonmazları ve ıspanaklı tortellinileri kaynar suda birlikte haşlayın ve süzün. Lagos filetoları da tuz ve zeytinyağı ile marine edin. Fırın buharında 120 derecede 10 dakika kadar pişirin. Servis tabağına filetoyu, kuşkonmazları, ıspanaklı tortelliniyi, Akdeniz yeşilliğini ve püreyi dekoratif bir şekilde yerleştirin. Sızma zeytinyağı, taze çekilmiş tuz ve karabiberle tatlandırıp hemen servis yapın.
#BuhardaLagosBalığı #lagosbalığı #BuhardaLagosBalığıTarifi #BuhardaLagosBalığıİçinMalzemeler #BuhardaLagosBalığıHazırlanışı #BuhardaLagosBalığıNasılYapılır