Ana Sayfa » Haber Turu » Bu Şefler Nasıl Yetişiyor?

Bu Şefler Nasıl Yetişiyor?

Es
kiden, ailelerin çocukları için kurduğu doktorluk ya da avukatlık hayallerinin arasına günümüzde “şeflik” mesleği de eklendi.  Artık aşçılık, tabir-i caizse alaylı  olmaktan çıkıp, okullu oldu.  

Aşçılar nasıl “şef” oldu?  Çok değil, 10 sene önce en fazla lise  seviyesinde eğitime sahip, hep birilerinin  yanında yetişmiş aşçıların hakimiyetinde olan  mutfaklarda, bugün birkaç dil konuşabilen,  genel kültür seviyesi yüksek, kendine has bir  tarzı ve dünya görüşü olan şefler görür olduk.  Aslında yüzyıllardır unvanı olan bir meslek  aşçılık. Her ne kadar “Şeflerin Kralı, Kralların  Şefi” sözü 1800’lü yıllarda Auguste Escoffier  için söylenmiş olsa da ülkemizde bu unvan,  ancak son yıllarda hak ettiği değeri bulmaya  başladı. Başlarda birçok genç, yurt dışına  giderek, belli okullarda aşçılık eğitimi almayı  tercih ediyordu. Oysa bugün, hızla yaygınlaşan  aşçılık okulları sayesinde uzağa gitmeye gerek  kalmadı. Bunların içinde en önemli yatırım  ise 2012 senesinde American Hospitality  Academy International Hotel Management  Schools’un, (AHA-IHMS) Türkiye’de  USLA, yani Uluslararası Servis ve Lezzet  Akademisi’ni kurmasıydı. USLA, sektörde  uluslararası bir okulun Türkiye’de kurduğu ilk  kampüs olma özelliğini taşıyor.  Ülke Sınırları İçinde, Dünya Standartlarında  “Şef”ler Yetişiyor!

Mecidiyeköy’de bulunan kampüste, son  teknoloji ile döşenmiş profesyonel mutfaklar  ve teori sınıfları yer alıyor. Sektöre pratik  bilgilerle donanmış şefler yetiştirmek amaçlı  kurulan uygulama restoranının menüsünü  de öğrenciler belirliyor ve hazırlıyor.

Öğrencilerine olan sorumluluğunu sadece  verdiği eğitimle sınırlı tutmayan USLA,  mezunlarına dünyanın farklı ülkelerinde 6 ila  12 ay süreyle Ritz-Carlton, Marriott, Starwood,  Hilton gibi zincir otellerde veya dünyaca ünlü  restoranlarda ücretli staj imkanı sağlıyor.

OKU ➤  Hisar’dan Yeni Bir Seri: “Orlando”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir