Börülce Çorba Malzemeler:
> 1 su bardağı kuru börülce
> 1 adet kuru soğan
> Yarım su bardağı tel şehriye
> Yarım çay bardağı zeytinyağı
> 1 demet dereotu
> Kuru nane
> 1 çay kaşığı tuz
> 1 tatlı kaşığı karbonat
Hazırlanışı:
Börülceleri çorbayı hazırlayacağınız tencereye alın. Üzerlerini geçecek kadar içme suyu ilave edin. Kaynamaya bırakın. Kaynama başlayınca 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyin ve ateşi kısın. Börülceleri yarı pişmiş kıvama gelinceye kadar haşlayın ve daha sonra süzün. Ayrı bir tencerede soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavurun. Soğanlar piştikten sonra börülceleri ve üzerini 3-4 parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin. Kaynamaya başlayınca tuzunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp börülceleri iyice haşlayın. Börülceler iyice haşlanınca ocaktan alın ve tel şehriyeleri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika dinlendirin. En son kıyılmış dereotu ile kuru naneyi ilave ederek tatlandırın. Sıcak sıcak servis yapın.
Not: Kuru bakliyat yemeklerini haşlarken karbonat ilave ederseniz yemeğin gaz yapmasını engellersiniz.