Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Yöresel Yemekler

Bol Yeşillikli Kısır

by Yemek Zevki Editör
23 Nisan 2014
in Yöresel Yemekler
463 30
0
Bol Yeşillikli Kısır
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

1998

Malzemeler:

500 gram ince bulgur

2 çorba kaşığı biber salçası

2 çorba kaşığı domates salçası

1 çay bardağı ayçiçeği yağı

1 çay bardağı sızma zeytinyağı

2,5 su bardağı sıcak su

1 demet taze soğan

1-2 adet çarliston biber

1 demet maydanoz

1 adet salatalık

Yarım demet nane

1 küçük kase kornişon turşu

2 adet büyük boy domates

1 çorba kaşığı nar ekşisi

1 tatlı kaşığı tuz veya tuzot (tercihe bağlı)

Hazırlanışı:

Yeşillikleri yıkayıp süzdükten sonra çok ince kıyın.

Tencerede sıvı yağı ısıtıp birkaç dakika salçaları kavurun. İnce bulguru ve zeytinyağını ekleyip 5 dakika daha kavurun.

2,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Ateşi kısın. 5 dakika kadar suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alıp 10 dakika dinlenmeye bırakın.

Kalan tüm malzemeyi dinlendirdiğiniz bulgurlu karışıma ekleyin. İyice karıştırıp servis yapın.

Tags: Basit Yemeklersalatalaryöresel yemekler
Previous Post

Bol Bademli Pilav

Next Post

İrmik Helvası

Yemek Zevki Editör

Next Post
İrmik Helvası

İrmik Helvası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki