Ana Sayfa » Yöresel Yemekler » Bol Yeşillikli Kısır

Bol Yeşillikli Kısır

1998

Malzemeler:

500 gram ince bulgur

2 çorba kaşığı biber salçası

2 çorba kaşığı domates salçası

1 çay bardağı ayçiçeği yağı

1 çay bardağı sızma zeytinyağı

2,5 su bardağı sıcak su

1 demet taze soğan

1-2 adet çarliston biber

1 demet maydanoz

1 adet salatalık

Yarım demet nane

1 küçük kase kornişon turşu

2 adet büyük boy domates

1 çorba kaşığı nar ekşisi

1 tatlı kaşığı tuz veya tuzot (tercihe bağlı)

Hazırlanışı:

Yeşillikleri yıkayıp süzdükten sonra çok ince kıyın.

Tencerede sıvı yağı ısıtıp birkaç dakika salçaları kavurun. İnce bulguru ve zeytinyağını ekleyip 5 dakika daha kavurun.

2,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Ateşi kısın. 5 dakika kadar suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alıp 10 dakika dinlenmeye bırakın.

Kalan tüm malzemeyi dinlendirdiğiniz bulgurlu karışıma ekleyin. İyice karıştırıp servis yapın.

OKU ➤  Ramazan’da su içmenin en ferahlatıcı yolu!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir