Bol Kekikli Bayram Kavurması Malzemeler:
800 gram iri parçalı kuzu eti
12-15 adet arpacık soğan
5-6 diş sarımsak
1 adet dolmalık yeşil biber
1 adet dolmalık kırmızı biber
10-12 adet kiraz domates
Birkaç dal taze kekik
1 tatlı kaşığı kuru kekik
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, tane karabiber, kimyon
Bol Kekikli Bayram Kavurması Hazırlanışı:
Arpacık soğanları soyun. Kiraz domatesleri de enine ikiye kesin. Sarımsakları temizleyip ince ince kıyın. Dolmalık biberleri de temizleyip zar şeklinde doğrayın.
Sıvı yağı tencerede ısıtıp etleri 5 dakika boyunca suyunu çekene dek kavurun. Sürekli karıştırarak sırasıyla soğanı, sarımsakları, taze kekik ile kuru kekiği ve domatesleri ilave ederek kavurmaya devam edin. 1-2 çay bardağı sıcak suyu, tuzu, taze biberiyeyi ve baharatını ekleyin. Ateşi kısın. 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.