Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Bol Domatesli Zeytinyağlı Bamya

by Hatice Ünal
06 Haziran 2023
in Tatlı Tarifleri
468 25
0
Zeytinyağlı Enginar
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN

4 Kişilik

Malzemeler:

500 gram bamya, temizlenmiş

1 büyük soğan, ince kıyılmış

3 diş sarımsak, kabuğu soyulmuş

1 adet kapya biber

1 çay bardağı zeytinyağı

Yarım kilo domates, küp doğranmış

2 limon

3-4 dal maydanoz

3-4 dal taze nane

Tuz

Hazırlanışı:

Temizlenmiş bamyaları yıkayıp suyunu süzün. Soğanı ve sarımsakları 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte yumuşayana kadar kavurun. Doğranmış domatesleri ve kapya biberi ilave edin. Birkaç dakika kavurduktan sonra 2 bardak sıcak suyu ekleyin. 5 dakika pişirin.

Hazırladığınız bu karışımın yarısını bir kaseye alın. Tenceredeki domatesli karışımın üzerine bamyaları ilave edin. Kasenin içindeki domatesli karışımı da bamyaların üzerine serpin. En son üzerine ay şeklinde ince dilimlenmiş limonları dizin, kalan zeytinyağını dökün.

Tencerenin kapağını kapatın. Önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin. Daha sonra ateşi iyice kısın. Kapağını açmadan ve hiç karıştırmadan bamyaları kısık ateşte 20 dakika pişirin. Ocaktan alın, kıyılmış yeşillikleri serpin, kalan 1 adet limonun suyunu sıkın. Karıştırmadan tencerenin kapağını kapatın. Soğuyunca servise hazır edin.

#boldomateslizeytinyağlıbamya #bamya #yazsebzeleri #yazyemekleri #food #yummy #zeytinyağlılar

 

Previous Post

Zeytinyağlı Enginar

Next Post

Peynirli ve Patlıcanlı Volovan

Hatice Ünal

Next Post
Peynirli ve Patlıcanlı Volovan

Peynirli ve Patlıcanlı Volovan

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki