Ana Sayfa » Tarifler » Reçel Tarifleri » Böğürtlen Reçeli

Böğürtlen Reçeli

Malzemeler:

> 1 kilo taze böğürtlen

> 1 kilo toz şeker

> 1 adet çubuk tarçın

> Yarım limonun suyu

Hazırlanışı:

Böğürtlenleri temizleyip yıkadıktan sonra süzün. Süzdüğünüz böğürtlenleri tencereye aktarın. Üzerine şekeri serpin. Oda ısısında bu şekilde 3-4 saat kadar bekletin. Daha sonra ateşin üzerine alın. Reçel kıvamına gelince limon suyunu ilave edin. 1 dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğuyunca sterilize edilmiş kavanoza dökün. Tarçın çubuğunu da kavanozun içine, reçellerin arasına yerleştirin. Kapağını sıkıca kapatıp loş ve serin bir yerde muhafaza edin.

OKU ➤  Şekersiz Karadut Reçeli

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir