Biscotti Malzemeler:
> 100 gram tereyağı > 1,5 su bardağı esmer toz şeker
> 4 adet yumurta > 500 gram un tam buğday unu veya buğday unu
> 1 paket karbonat > 1 tatlı kaşığı tarçın
> 2 adet portakalın rendelenmiş kabuğu > 1 küçük kase Antepfıstığı içi (bütün)
> 1 küçük kase badem içi (bütün)
> 1 küçük kase kurutulmuş yaban mersini
Biscotti Hazırlanışı:
Küp doğranmış tereyağı ile şekeri çırpma teli ile krem haline getirin. Yumurtaları tek tek ekleyerek karıştırmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu, tarçını ve rendelenmiş portakal kabuğunu bir kapta harmanlayın. Unlu karışımı yumurtalı karışıma ilave edip spatula ile alttan üste doğru havalandırarak karıştırın, daha sonra yoğurmaya başlayın. Pürüzsüz bir şekilde yoğurduğunuz hamura kuru yemişleri ekleyin. Tekrar yoğurun. Hamuru, yağlı kağıt serili fırın tepsisine sığacak şekilde somun ekmek gibi form vererek yerleştirin. 170 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Hamuru fırından alın, en fazla serçe parmağı kalınlığında dilimleyip tekrar sıcak fırına verin. 10 dakika daha pişirin. Fırından alın, kavanozlara veya bisküvi kutularına aktarıp muhafaza edin.