İstanbul Bilgi Üniversitesi, alanında dünyanın en iyi okullarından biri olarak kabul edilen Chicago’daki Kendall School of Culinary Arts işbirliği ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı açıyor.
Günümüzde markalaşan Türk ve Osmanlı mutfağının ününü BİLGİ’de yetişen genç şefler devam ettirecek. BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı öğrencileri, isterlerse eğitimlerinin son yılını Kendall’da geçirerek Kendall diplomasına ve mezuniyet sonrası bir sene ABD’de çalışma iznine sahip olabilecekler.
İstanbul Bilgi Üniversitesi genç nesillerin yeni tutkusu haline gelen gastronomi ve mutfak sanatları alanında büyük bir işbirliğine girdi. Açtığı tüm bölümlerde, öğrencilerine kazandırdığı hem akademik hem de sosyal başarı ile tanınan İstanbul Bilgi Üniversitesi, yeni eğitim yılında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı açıyor. ABD’nin Chicago kentinde bulunan ve alanında dünyanın en iyilerinden biri olarak kabul edilen Kendall School of Culinary Arts ile stratejik işbirliği ile açılan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı, hem uluslararası mutfaklarda hem de Türk ve Osmanlı mutfağında yüksek beceri sahibi ve dünya çapında tanınan şefler yetiştirmeyi hedefliyor.
Bu ortaklıkla, BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri dilerlerse çift diploma sahibi olabiliyor, yaz okulu ve değişim programlarına katılabiliyorlar. BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri:
•İsteğe bağlı olarak öğrenimlerinin ilk 3 senesini BİLGİ’de, son senesini ise Kendall College’da tamamladıktan sonra hem BİLGİ hem de Kendall diploması alarak mezuniyet sonrası bir sene ABD’de çalışma iznine sahip olma,
•BİLGİ’deki eğitim hayatı boyunca Kendall College’daki seçkin öğretmenler ve öğrencilerle dijital ortamda bilgi alışverişinde bulunma, bu sayede tam anlamıyla uluslararası bir eğitim alma,
•Kendall College’da yaz okullarına katılma,
•Değişim öğrencisi olarak bir süre Kendall College’da eğitim alma fırsatlarını yakalıyorlar.
BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı, ABD’deki Kendall College’a ek olarak, İsviçre’deki Glion Institute of Higher Education ve Les Roches International School of Hotel Management,Avustralya’daki Blue Mountains International Hotel Management School ile işbirliği içinde olan Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu bünyesinde eğitim vermek üzere hazırlandı. Böylece öğrenciler, yurtiçi ve yurtdışında birçok mutfağı ile meşhur restoran ve otelde çalışma fırsatı yakalayarak, daha okurken mesleki beceriler edinecek.
AÇILIŞA DÜNYACA ÜNLÜ ŞEF CHRİSTOPHER KOETKE DE KATILACAK
Kendall School of Culinary Arts BaşkanYardımcısı ve Laureate International Universities Mutfak Sanatları Mükemmeliyet Merkezi Başkan Yardımcısı Christopher Koetke, programın açılışı için 11-15Haziran tarihleri arasında Türkiye’ye gelecek. Aynı zamanda ‘Let’s Dish’ programının sunucusu da olan Christopher Koetke, “BİLGİ ile başlatacağımız ortaklığı dört gözle bekliyorum. İstanbul’da bulunmak da bir şef için çok heyecan verici çünkü Türk mutfağı inanılmaz ve zengin bir tarihe sahip. Tercihe göre BİLGİ diplomasının yanı sıra sunulacak Kendall diplomasının dışında, iki okuldan da öğrenciler hem dijital olarak hem de seyahat ederek birbirleriyle etkileşime geçebilecekler. Kendall’daki eğitimciler de BİLGİ öğrencileriyle düzenli olarak iletişimde olacak ve onlara uluslararası bir deneyim yaşatacak” dedi.
KENDALL ÜNİVERSİTESİ BİR NUMARALI EĞİTİM YERİ SEÇİLDİ
ABD’nin aşçılık eğitimi veren en iyi 10programından biri olarak gösterilen Kendall School of Culinary Arts, 1934’deABD’nin Chicago kentinde kurulmuş köklü bir üniversite olan Kendall College çatısı altında eğitim veriyor. Dünyanın her yerinden 450’yi aşkın seçkin öğrenciye eğitim veren Kendall School of Culinary Arts, Laureate International Universities ağının ‘Mutfak Sanatları Merkezi’ olarak kabul ediliyor. Michelin rehberinde yer alan 388 restoran arasında yapılan araştırmada, öğrencileri kariyerlerine hazırlama yolunda bir numaralı eğitim kurumu olarak seçilen okul, akademik kadrosu ve çevre dostu girişimlerinden dolayı pek çok ulusal ve uluslararası ödüle layık görüldü. Programlarında yerel üretim ve organik ürünlere ağırlık veren okul bünyesindeki restoranlarda, kendi tarım alanlarında yetiştirilen ürünler kullanılıyor, öğrencilere sürdürülebilir tarım konusunda eğitim veriyor. Öğrencilerine dünyaca ünlü ve ödüllü aşçılardan eğitim alma fırsatı ile bir yandan zengin staj olanakları sunan okulun geniş profesyonel ağı sayesinde mezunlar; iş hayatlarına hızlı ve etkin bir şekilde atılıyor, global arenada ödül ve tanınırlık kazanıyor.