Biko

Malzemeler:

1,5 su bardağı California Calrose Pirinç

2,5 su bardağı Hindistan cevizi sütü

1,5 fincan esmer şeker

Hindistan cevizi gevreği

Hazırlanışı:

Pirinci pakete göre pişirin. Bir tencerede Hindistan cevizi sütü ve esmer şekeri orta-kısık ateşte pişirin. Şekerin yanmasını önlemek için karıştırın. Sos karamelize olana kadar pişirin. Isıyı kapatın.

Sosun ¾ su bardağını çıkarın ve bir kenara koyun. Pişmiş pirinci tencereye ekleyin ve kalan sosla karıştırın. Pirinç karışımını bir fırın kabına ekleyin ve eşit şekilde yayın. Üzerine yarım su bardağı kalan sostan ekleyin. Pirinç kekini 10 dakika bekletin, ardından üzerine Hindistan cevizi ekleyin ve servis edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir