Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Püf Noktaları

Besin Zehirlenmesinden Korunmanın Yolları

by Yemek Zevki Editör
14 Aralık 2016
in Püf Noktaları
468 25
0
et sebze
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

En tahlikeli ev kazalarından olan besin zehirlenmesinden korunmak için yediğinize içtiğinize dikkaet etmek sışından besinleri nasıl tüketmeniz gerektiğini sizler ile paylaşacağız. Dışarda güven duyduğunuz yerlerde yemeye özen gösteremekle birlikte bakın evde  neler yapmalısınız bir de bunları sayın.
1-Balığın gözleri parlak ve lekesiz olsun

balık

2-Tavuğu parça yerine bütün olarak alın

tavuk

 

3-Hazır çekilmiş kıymalardan kaçının

kıyma

4-Sığır eti parlak kırmızı, koyun eti ise pembe olmalı

et

5-Yumurtayı kullanmadan hemen önce yıkayın

yumurta

6-Taze tavukları en fazla bir hafta saklayın

tavuk

7-Dondurduğunuz sebzeleri çözdürmeyin, doğrudan pişirin

dondurulmuş sebze

8-Pastörize sütleri 2-3 günde tüketin

pastörize süt

9-Dolabın kapaklarını uzun süre açık bırakmayın

buzdolabı

10-Etler ile sebze-meyveleri birbirine temas ettirmeyin

et sebze

11-Yemeği dışarıda en fazla 2 saat soğutun

tencerede yemek

Tags: Besin Zehirlenmesinden Korunmanın Yollarıpastörize süttavuk
Previous Post

Bu Bilgiler Mutfakta İşinizi Kolaylaştıracak

Next Post

Sağlıklı Beslenme, Anne ve Bebek İçin Anahtar

Yemek Zevki Editör

Next Post
sağlıklı beslenme

Sağlıklı Beslenme, Anne ve Bebek İçin Anahtar

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki