En tahlikeli ev kazalarından olan besin zehirlenmesinden korunmak için yediğinize içtiğinize dikkaet etmek sışından besinleri nasıl tüketmeniz gerektiğini sizler ile paylaşacağız. Dışarda güven duyduğunuz yerlerde yemeye özen gösteremekle birlikte bakın evde neler yapmalısınız bir de bunları sayın.
1-Balığın gözleri parlak ve lekesiz olsun
2-Tavuğu parça yerine bütün olarak alın
3-Hazır çekilmiş kıymalardan kaçının
4-Sığır eti parlak kırmızı, koyun eti ise pembe olmalı
5-Yumurtayı kullanmadan hemen önce yıkayın
6-Taze tavukları en fazla bir hafta saklayın
7-Dondurduğunuz sebzeleri çözdürmeyin, doğrudan pişirin
8-Pastörize sütleri 2-3 günde tüketin
9-Dolabın kapaklarını uzun süre açık bırakmayın
10-Etler ile sebze-meyveleri birbirine temas ettirmeyin
11-Yemeği dışarıda en fazla 2 saat soğutun