Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Batırmalık Charmoula

Batırmalık Charmoula

Batırmalık-CharmoulaBatırmalık Charmoula Malzemeler:

1 su bardağı sızma zeytinyağı

1 çorba kaşığı portakal suyu

4 çorba kaşığı limon suyu

1 çorba kaşığı sirke

3 adet közlenmiş kırmızı biber

1 adet taze soğan

1 çay bardağı kıyılmış maydanoz

2 diş sarımsak

1 çorba kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı kişniş

1 tatlı kaşığı pul biber

Tuz, karabiber

Batırmalık Charmoula Hazırlanışı:

Közlenmiş biberlerin kabuklarını soyun ve bıçakla ince ince doğrayın.

Kıyılmış maydanoz, soğan, sarımsak, baharatlar, zeytinyağı ile beraber tüm malzemeyi birbirine yedirin.

Üzerini streçle kapatın ve buzdolabında 1 gece dinlendirdikten sonra servis yapın.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir