Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Banana Split

by Yemek Zevki Editör
16 Ekim 2013
in Tatlı Tarifleri
484 10
0
Banana Split
741
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

0180Malzemeler:
• 100 gram çırpılmış şanti
• 100 gram küp doğranmış muz
• 10 gram esmer şeker
• 130 gram vanilyalı dondurma
Bademli Krokan İçin:
• 30 gram toz şeker
• 10 gram glikoz şurubu
• 30 gram badem içi
Çikolata Sos İçin:
• 20 cl. süt
• 10 gram toz şeker
• 5 gram toz kakao
• 1 çorba kaşığı su
• 2 çay kaşığı nişasta
• 20 gram bitter çikolata

Hazırlanışı:
Çikolata sos için; Sütü, şekeri, kakaoyu sos tenceresine alın. Birkaç taşım kaynatıp su ile inceltilmiş nişastayı ekleyin. Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve bitter çikolatayı ilave edin. Hızlıca karıştırıp çikolatanın malzeme ile bütünleşmesini sağlayın. Sosunuz hazırdır.
Bademleri fırında iyice kavurun. Fırından alıp soğumaya bırakın. Bademli krokan için şekeri ve glikoz şurubunu sos tenceresinde karamelize olana dek pişirin. Fırınlanmış bademleri ekleyip karıştırın. Yağlı kağıt serili düz tepsiye karışımı yapıp soğumaya bırakın. İyice donunca küçük parçalar halinde kesin.
Muz ile şekeri küçük bir tavada karamelize edin.
Servis ederken kavanoza sırasıyla karamelize edilmiş muzu, badem krokanın yarısını, çırpılmış kremşantiyi, çikolata sosu, kalan badem krokanı ve isteğe göre en üstte olacak şekilde vanilyalı dondurmayı yerleştirin. Hemen servis yapın.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Sarımsak Turşusu

Next Post

Pesto Sos

Yemek Zevki Editör

Next Post
Pesto Sos

Pesto Sos

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki