Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Bamyalı Karamelize Soğanlı Bulgur Salatası

by Hatice Ünal
02 Eylül 2021
in Tatlı Tarifleri
463 30
0
Bamyalı Karamelize Soğanlı Bulgur Salatası
741
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Hazırlayan: Müşerref KARTALER – Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK

(4 Kişilik)

Malzemeler:

200 gram bamya (küçük boy)

1 çorba kaşığı sirke

1 su bardağı ince bulgur

1 su bardağı sıcak su

1 adet domates

4-5 adet sivri biber

2 çorba kaşığı nar ekşisi

1 tatlı kaşığı kuru reyhan (Dilerseniz taze de doğrayabilirsiniz.)

Yarım limonun suyu

1 kahve fincanı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Bamyaları ayıklayıp temizleyin. Daha sonra kaynayan sirkeli suya atıp 5 dakika kadar haşlayın ve süzün. İnce bulguru çukur bir kapta 1 su bardağı sıcak su ile ıslatın. İnce bulgurları sıcak suda 15 dakika bekletip yeterince şişmesini sağlayın.  Çekirdeklerini temizlediğiniz domatesleri küçük küp şeklinde doğrayın. Sivri biberleri de aynı şekilde ince ince doğrayın. Soğanları piyazlık doğrayın. Piyazlık doğradığınız soğanları zeytinyağının yarısıyla kızartma yapar gibi kızartın. Haşladığınız bamyalardan üçte birini alıp karamelize olmuş soğana ekleyin. Birkaç dakika çevirip ocaktan alın. Tuzu, karabiberi ekleyip tatlandırın. Soğanlı karışım hariç tüm malzemeyi derin bir kapta harmanlayın. Salatayı isteğe göre karamelize soğanlı karışımla birlikte servis edin.

#BamyalıKaramelizeSoğanlıBulgurSalatası #bamyalıtarifler #bamya #müşerrefkartaler #sonbaharlezzetleri #food #yummy

Previous Post

Yoğurtlu Tavuk

Next Post

Patlıcanlı Zeytinyağlı Pilav

Hatice Ünal

Next Post
Patlıcanlı Zeytinyağlı Pilav

Patlıcanlı Zeytinyağlı Pilav

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki