Balkabaklı Yabani Pirinç Salatası Malzemeler:
500 gram balkabağı, küp halinde kesilmiş
Tuz
2 adet orta boy kırmızı soğan (soyulmuş ve dörde bölünmüş)
2 su bardağı haşlanmış yabani pirinç
1 kahve fincanı ay çiçeği çekirdeği
1 çay bardağı zeytinyağı
3 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
1 çorba kaşığı bal
3 çorba kaşığı ılık su
Birkaç dal kişniş, kıyılmış
Balkabaklı Yabani Pirinç Salatası Hazırlanışı:
Küp şeklinde doğranmış balkabaklarını zeytinyağı ve birkaç tutam tuza bulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Ayrı bir yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine de soğanları yerleştirin. Soğanların üzerlerine 1-2 çorba kaşığı kadar zeytinyağı dökün, tuz serpin.
Her iki tepsiyi önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında soğanlar yumuşayıp karamelize olana kadar, balkabakları da iyice yumuşayıncaya kadar, kontrollü olarak (her tarafının kızarması için arada bir yüzeylerini çevirin) pişirin. Bu süreç 30-45 dakika kadar sürecektir.
Bu arada, sosu hazırlayın. Bir el blenderi veya mutfak robotuyla ay çekirdeği, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve balı krema haline gelene kadar püre yapın. Sosu biraz inceltmek için birkaç yemek kaşığı su ekleyebilirsiniz. Tabağı daha sonra süslemek için bir miktar kişniş ayırın, kalanını sosa ekleyin. Tadına bakın ve damak zevkinize göre baharatını ayarlayın.
Büyük bir kasede, yabani pirinci sosun büyük bir kısmına batırın. Soğanı ekleyin, bir ya da iki kez yavaşça karıştırın. Pirinç ve soğanları servis tabağına alın ve üzerini kızarmış kabak ile kaplayın. Sosun kalan kısmını ve kalan kişnişi ekleyerek tamamlayın.