Azebaycan Gardaş Mutfağından Balık Levengisi Tarifi
(4 Kişilik)
Malzemeler:
Büyük bir mevsim balığı (sazan, somon ya da palamut)
2 yemek kaşığı erik salçası
Ceviz içi
2 yemek kaşığı nar ekşisi
100 gram kişmiş (çekirdeksiz üzüm)
50 gram kuru erik
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Erik salçası, nar ekşisi, tuz ve karabiberi karıştırıp sosunu hazırlayın. İyice temizlenen balığı bu sosa bulayın. Ceviz içini iyice ezin. Erik ile üzümleri küçük doğrayın. Rendelediğiniz soğan, ceviz içi, erik ve üzümleri karıştırın. Hazırlanan bu karışımın adı Levengidir. Levengi’yi balığın içine doldurun veya sarın. 180 dereceye ayarlı fırında 1 saat süreyle pişirin. Limon ve maydanoz ile servis edin.