Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Balık Levengisi Tarifi
balık levengisi

Balık Levengisi Tarifi

Azebaycan Gardaş  Mutfağından Balık Levengisi Tarifi
(4 Kişilik)

balık levengisi

Malzemeler:
Büyük bir mevsim balığı (sazan, somon ya da palamut)
2 yemek kaşığı erik salçası
Ceviz içi
2 yemek kaşığı nar ekşisi
100 gram kişmiş (çekirdeksiz üzüm)
50 gram kuru erik
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Erik salçası, nar ekşisi, tuz ve karabiberi karıştırıp sosunu hazırlayın. İyice temizlenen balığı bu sosa bulayın. Ceviz içini iyice ezin. Erik ile üzümleri küçük doğrayın. Rendelediğiniz soğan, ceviz içi, erik ve üzümleri karıştırın. Hazırlanan bu karışımın adı Levengidir. Levengi’yi balığın içine doldurun veya sarın. 180 dereceye ayarlı fırında 1 saat süreyle pişirin. Limon ve maydanoz ile servis edin.

OKU ➤  Bayram kahvaltılarında peynir şöleni

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir