Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Balık Çorbası

Balık Çorbası

31

Balık çorbası için 5 su bardağı suya 1 adet temizlenmiş levrek balığı, 1 adet kabuğu soyulmuş bütün patates, birer adet kabuğu soyulmuş bütün havuç ile kuru soğan, 3 diş temizlenmiş sarımsak, 2 tutam ince kıyılmış kereviz sapı, 5 adet tane karabiber, 1 defne yaprağı ve bir tutam tuzu ekledim. Balık eti iyice pişene kadar kaynattım. Balık piştikten sonra tencerenin içinden kepçe ile çıkardım. Sebzeleri de süzgeç yardımı ile süzdüm. Orta boy bir tencerede, 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1 yemek kaşığı kadar unu kavurdum. Üzerine sebzeli balık suyundan ekleyip topaklanmaması için çırparak iyice karıştırdım. İçine balık etlerini minik minik koparıp ekledim. Minik gurmenin servis tabağına aktardım. Çorbasının üzeri için de bir tavada tereyağı ile tatlı kırmızı toz biberi hafifçe kavurup tatlandırdım.

OKU ➤  Balık Çorbası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir