Deniz ürünleri ile yapılan bilindik lezzetlerin dışında son yıllarda yapılan yeni lezzetler hem Türkiye’den hem de dünyadan birçok lezzet avcısının dikkatini çekiyor.
“Balık Mevsiminde Yenir” sloganı ile yola çıkan Ankara Yelken Klübü Restoran, farklı lezzetlerin en önemli adreslerinden biri. Deniz ürünlerinden oluşan eşsiz menü seçeneği ile konuklarını ağırlayan Ankara Yelken Klübü Restoran, “olur mu öyle” didirten bir çok lezzetle de konuklarını şaşırtıyor.
Balık Tatlısı Nasıl Olur?
Doğukent Bulvarı’nın yanı başında yer alan AYK Restoran, “taze lezzetleri” başarıyla sunan bir mekan. Profesyonel bir şef olan Ramazan Ceylan’ın bir birinden farklı lezzetleri ve eşsiz sunumları ile konuklarını unutulmaz bir şekilde ağırlıyor.
Ankara Yelken Klübü Restoran, “Balık Tatlısı” ile farklı bir lezzete imza atıyor. Baharın gelişi ile insanların daha hafif yiyecekleri tüketmeye başlaması ile menü içerikleri de ona göre değişiyor. Ankara Yelken Klübü Restoran’nın deneyimli şefi Ramazan Ceylan yepyeni bir lezzetle Ankaralıları buluşturuyor. İşte “Balık Tatlısı” tarifi;
Malzemeler
- 500 Gr Fileto Lagos Balığı
- 1 Adet ayıklanmış nar
- 1 paket vanilya
- 2 adet pasta jelatini
- 1 su bardağı esmer şeker
- Su
Fileto edilmiş lagos balığı ince dilim halinde parçalanır. Ayrı bir kabın içerisinde esmer şeker ve su ile şerbeti hazırlayıp içine nar tanaleri ve vanilya ilave edilir. Bu karışımın içerisinde balık parçaları ilave edilir ve bir gün bekletilir. Bir gün sonra balığı ve nar taneleri süzülerek alınır ve robotton geçirilir. Robottan geçirilen karışım istenilen şekilde kalıplara basılır, 1 saat dipfriz de bekletilir. Kalıplara basılan karışım dipfrizden çıkardıktan sonra kalan şerbeti üzerine dökülerek servis edilebilir.