Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Bal Kabaklı ve Havuçlu Çorba  

by Hatice Ünal
10 Ekim 2024
in Tatlı Tarifleri
463 30
0
Bal Kabaklı ve Havuçlu Çorba   
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Hande GÖKSAN  

4 Kişilik

Malzemeler:

1 adet büyük boy beyaz soğan, ince kıyılmış

1 yemek kaşığı tereyağı

4 yemek kaşığı sıvı yağ

3 adet orta boy havuç, küp doğranmış

1 büyük boy patates, küp doğranmış

200 gram bal kabağı, küp doğranmış

1 tatlı kaşığı zerdeçal

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı zencefil, ince rendelenmiş

Tavuk suyu

Hazırlanışı:

Sıvı yağı tencerede ısıtıp soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun. Daha sonra beşer dakika arayla havucu, patatesi ve en son olarak da bal kabağını ekleyin. Sebzeler iyice kavrulup hafif karamelize olunca sıcak tavuk suyunu, baharatını ve tuzunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Yarım saat pişirin. Blenderde püre haline gelene dek ezdikten sonra tekrar ocağın üzerine alın. Tereyağını ekleyip birkaç taşım daha kaynatın.  Dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz, badem kırığı karışımından ekleyebilirsiniz. Sıcak servis yapın.

 

Tags: bal kabaklı tariflerBal Kabaklı ve Havuçlu ÇorbaÇorbaKış Çorbasısoup
Previous Post

Üzüm Salatası

Next Post

Tavuklu Pilav

Hatice Ünal

Next Post
Tavuklu Pilav

Tavuklu Pilav

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki