Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi
Bal Kabaklı Cheesecake İçin Malzemeler:
Temel bisküvi hamuru
1 çorba kaşığı kakao
Peynirli Karışım İçin:
3 adet yumurta
1 kahve fincanı toz şeker
200 gram mascarpone peyniri
400 gram labne peyniri
200 ml. krema
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
500 gram bal kabağı
Bal Kabaklı Cheesecake Hazırlanışı:
Bal kabağını iki parmak genişliğinde bir parmak uzunluğunda parçalar halinde kesip fırın tepsisine aktarın. Üzerine 1 çorba kaşığı kadar pudra şekeri serpip folyo ile kapatın. Bal kabaklarını 200 dereceye ayarlı fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra çatalla ezerek püre haline getirin. Damla Çikolatalı Bisküvi Çubuklarındaki Temel bisküvi hamuruna kakao ekleyerek tarife göre hazırlayın. Hamuru kelepçeli yuvarlak pasta kalıbına, elinizle bastırarak, kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın. Bu şekilde buzlukta bekletin. Peynirli karışım için yumurtaları şekerle birlikte köpük köpük olana dek çırpın. Kremayı, rendelenmiş limon kabuğunu, peynirleri ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar tekrar karıştırın. Peynirli karışımın üçte birini ayırın. Kalanına balkabağı püresini ekleyin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. Buzluktan, bisküvi ile döşenmiş kalıbı alın. Üzerine önce bal kabaklı peynir karışımını, sonra da sade peynirli karışımı dökün. Cheesecake hamurunu fırına yerleştirin. Fırının bir köşesinde bir bardak veya bir kase kadar içi su dolu bir kap yerleştirin. Bal kabaklı cheesecake’i 160 dereceye ayarlı fırında 50-55 (üzeri hafif karamel rengi alana dek) dakika pişirin.