Ana Sayfa » Tarifler » Bağdat Baharat’dan Perde Pilavı

Bağdat Baharat’dan Perde Pilavı

pilavvMalzemeler:

• 2 su bardağı pirinç • 1 adet bütün piliç
• 200 gram badem • 2 çorba kaşığı kuş üzümü
• 3.5 su bardağı piliç suyu • Tuz, Bağdat karabiber

Hamuru için:

• 125 gram margarin • 2 adet yumurta
• 2.5 su bardağı un • 3 kaşık yoğurt
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ • 1.5 çay kaşığı tuz
• 1 paket kabartma tuzu

Hazırlanışı:

Hamuru için; Bütün malzemeler  (margarini tavada hafif eritin) karıştırın. Oldukça yumuşak bir hamur elde edin. İçi için; Bütün tavuğu haşlayın ve küçük parçalara ayırın. Pilavı biraz diri olacak şekilde pişirin. Bademleri haşlayıp kabuklarını soyun. Yarısını yağda hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun. Pilavın içine kuş üzümüyle birlikte karıştırın. Yoğrulan hamuru biri küçük, diğeri büyük olacak şekilde ikiye ayırın. Merdaneyle 2-3 mm kalınlığında açın. Fırına dayanıklı çukur bir bor camda da yapılabilir (ben kek kalıbında yaptım). Kalıbı bol margarinle yağlayın. Haşlanmış bademlerin diğer bir kısmını kalıba yapıştırın. Açtığınız hamuru bor cama yerleştirin (kenarları sarkacak şekilde). Hazır olan pilavdan bir sıra tavuk eti, bir sıra pilav koyarak hafifçe bastırın. İkinci hamur parçasını açın ve üzerini kapatın. Kenarları hava almayacak şekilde sıvayın. Üzerine bolca sıvı yağ sürün. Önceden ısıttığınız ve 200 dereceye ayarladığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ters çevirerek servis edin. Afiyet olsun.

 

OKU ➤  Ekici Akademi eğitimlerinin üçüncüsü İzmir’de gerçekleşti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir