Ayva Tatlısı Tarifi
(4 Kişilik)
Ayva Tatlısı İçin Malzemeler
4 adet ayva
2,5 çay bardağı toz şeker
2,5 çay bardağı su
2 adet çubuk tarçın
8 adet karanfil
1 adet limon
Servis İçin:
Kaymak, ceviz, Antep fıstığı
Ayva Tatlısı Hazırlanışı
Ayvaları soyduktan sonra ikiye bölerek ortasını kaşık ile alın. Geniş bir tencerenin dibine çekirdeğini aldığınız kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Şekeri ayvaların üstüne eşit bir şekilde dağıtarak; su, tarçın ve karanfili ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte ortalama 30 – 40 dakika kadar pişirin.
Şef: Elif Çıtak
Fotoğraflar: Hakkı GÜNERKAN