Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Ayva Tatlısı
Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı

Malzemeler:

Ayva Tatlısı

3 orta boy ayva

2 su bardağı su

4 diş karanfil

1 çubuk tarçın

1 su bardağı şeker

200 gr manda kaymağı

Ayva Tatlısı Tarifi:

Ayvaları soyup boylamasına ikiye bölün. Çekirdek yataklarını çıkarın, çekirdeklerini bir kenara ayırın. Yayvan bir tencerede 2 su bardağı su, ayva çekirdekleri, karanfil ve tarçın kabuğunu kaynatın. Ayvaları kaynar suyun içine atın. Tencerenin kapağını kapatın. Ayvalar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirin. Üzerine şekeri ilave edin. 10 dakika daha pişirin. Fırını 200 (turbo 180) derecede ısıtın. Ayvaları bir tepsiye dizin. Sıcak fırının üstten ikinci rafında üzeri hafif renk alana kadar, 5-10 dakika fırınlayın. Ayva tatlısının ortasındaki boşluklara kaymak koyarak servis yapın.


OKU ➤  Portakallı Haşhaşlı Kek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir