Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Gurmeler

Ayın Lüksü

by Yemek Zevki Editör
12 Aralık 2016
in Gurmeler, Mekânlar
473 20
0
ayın lüksü
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

İstanbul’da lüks restoran var mı? Pahalı demedim, lüks… Yok yok, hiç düşünmeyin boşuna… Londra’da, 1969 yılında kurulmuş ve kurulduğu yerde halen hizmet vermekte olan bir aile restoranı var… Adı Frederick’s… Restoran’ın özelliği; bulabileceğiniz en aydınlık işletmelerden biri olması (her yer cam) ve ekmeğinden yağına, danasından tavuğuna kendi ürünü olması…
Türkiye’de var mı bu kadar içe dönük ve detaycı marka? Kapadokya’da “ismi lazım değil” bir işletme var benzer konseptte ama fiyatları yaklaşık “Frederick’s”in 6 katı!

“Frederick’s”e geri dönelim… Yemeğiniz servis edilmeden önce ve sipariş verdikten biraz sonra aşçı masanıza geliyor ve başlıyor muhabbete. Eti şöyle mi seversiniz, ekmeği böyle mi; az tuzlu mu, çok baharatlı mı; tane karabiberli mi, acı soslu mu; kremalı mı, kristalize şekerli mi; karamelize mi, “light” mı; kahve iri mi çekilecek, çay demlikte mi demlenecek; su Fransız mı olacak, Türk markaları mı tercihiniz… Daha neler neler… Bu kadar detayı sizi hiç sıkmadan, eğitimlerini aldıkları doğru sorularla ve laubalileşmeden öğreniyor sizden aşçınız. Bu konsept tutar mı İstanbul’da? İki beden büyük gelir bizim “lüks!” restoran “kültür”ümüze.

Kalust Şalcıoğlu

Tags: Ayın LüksüFrederickrestoran
Previous Post

Ayın Lübnanlı’sı

Next Post

Ayın ‘Konçerto’su

Yemek Zevki Editör

Next Post
Konçerto

Ayın 'Konçerto'su

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki