Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Günün Tarifi

Astarlı Sütlaç (Zerde Sütlaç)

by Hatice Ünal
21 Mayıs 2020
in Günün Tarifi
463 30
0
Astarlı Sütlaç (Zerde Sütlaç)
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 Yapım: Şef Doğa Çitçi

(5 Kişilik) 

Malzemeler:

*Gül suyu ve gül aroması

*1 kilogram süt

*50 gram pirinç

*30 gram nişasta mısır

Zerde İçin:

*1 kilogram su

* 50 gram pirinç

* 350 gram şeker

* Haspir suyu

* Zerdeçal

* Çiçek suyu

Hazırlanışı:

Sütü ocağa koyun, orta derece ateşte pişirin. Süt kaynayana kadar pirinçleri nişastasından arındırıncaya kadar yıkayın, ardından kaynayan süte ilave edin. Pirinç pişince nişastayı ilave edip bardaklara doldurun.

Zerdenin Hazırlanışı: Suyu ocağa koyun, pirinci nişastasından arındırıncaya kadar yıkayın ve arkasından suya ilave edin. Pirinçler piştiğinde şekeri ekleyin. Haspir suyunu ıslatın, soğuttuğunuz zerdeçalı sütlacın üzerine dökerek servis edin.

Antep Kurabiyesi  5 kişilik

Malzemeler:

*1 kilogram kurabiye unu (Gaziantep’ te hazırını bulabilirsiniz)

*500 gram sade yağ veya tereyağı

*300 gram çekilmiş toz fıstık (Antep fıstığı)

*500 gram toz şeker

Kurabiye hamurunun hazırlanışı:

Sade yağ veya tereyağını eritin. Şeker ile birlikte köpürüp beyazlaşana kadar 15- 20 dakika çırpın. Elde ettiğiniz karışıma yavaş yavaş un ilave edip yoğurun ve hamura fıstık ekleyin. Yoğurduğunuz hamuru ceviz büyüklüğünde koparın. Kurabiye hamurunu kedidili veya küçük simit gibi değişik kurabiye şekilleri verilerek fıstıkla süsleyin, hafif yağlanmış fırını tepsiye dizin.  Kurabiyeler 30-35 dakika boyunca 150 derecelik önceden ısıtılan fırında kızarmamasına dikkat edilerek pişirilmelidir. Pişen Antep kurabiyesini soğuduğunda servis edin. Kurabiyeler, serin ve kuru yerde veya buzdolabında saklama kabında uzun süre tadı bozulmadan muhafaza edilebilir.

#astarlısütlaç #zerdesütlaç #şefdoğaçitcitarifler #gaziantepmutfağı #gazianteptatlıları #bayramlıktarifler #bayramlıktatlılar #bayramtatlıları #ramazanbayramıtatlıları #tatlıtarifleri #tatlı #evdebayramkeyfi #evdetatlıkeyfi

Previous Post

Antep Kurabiyesi

Next Post

Ramazan Bayramı’nı sağlıklı geçirmek isteyenler! Bu 9 önemli kurala dikkat!

Hatice Ünal

Next Post
Ramazan Bayramı’nı sağlıklı geçirmek isteyenler! Bu 9 önemli kurala dikkat!

Ramazan Bayramı'nı sağlıklı geçirmek isteyenler! Bu 9 önemli kurala dikkat!

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki