Yapım: Şef Doğa Çitçi
(5 Kişilik)
Malzemeler:
*Gül suyu ve gül aroması
*1 kilogram süt
*50 gram pirinç
*30 gram nişasta mısır
Zerde İçin:
*1 kilogram su
* 50 gram pirinç
* 350 gram şeker
* Haspir suyu
* Zerdeçal
* Çiçek suyu
Hazırlanışı:
Sütü ocağa koyun, orta derece ateşte pişirin. Süt kaynayana kadar pirinçleri nişastasından arındırıncaya kadar yıkayın, ardından kaynayan süte ilave edin. Pirinç pişince nişastayı ilave edip bardaklara doldurun.
Zerdenin Hazırlanışı: Suyu ocağa koyun, pirinci nişastasından arındırıncaya kadar yıkayın ve arkasından suya ilave edin. Pirinçler piştiğinde şekeri ekleyin. Haspir suyunu ıslatın, soğuttuğunuz zerdeçalı sütlacın üzerine dökerek servis edin.
Antep Kurabiyesi 5 kişilik
Malzemeler:
*1 kilogram kurabiye unu (Gaziantep’ te hazırını bulabilirsiniz)
*500 gram sade yağ veya tereyağı
*300 gram çekilmiş toz fıstık (Antep fıstığı)
*500 gram toz şeker
Kurabiye hamurunun hazırlanışı:
Sade yağ veya tereyağını eritin. Şeker ile birlikte köpürüp beyazlaşana kadar 15- 20 dakika çırpın. Elde ettiğiniz karışıma yavaş yavaş un ilave edip yoğurun ve hamura fıstık ekleyin. Yoğurduğunuz hamuru ceviz büyüklüğünde koparın. Kurabiye hamurunu kedidili veya küçük simit gibi değişik kurabiye şekilleri verilerek fıstıkla süsleyin, hafif yağlanmış fırını tepsiye dizin. Kurabiyeler 30-35 dakika boyunca 150 derecelik önceden ısıtılan fırında kızarmamasına dikkat edilerek pişirilmelidir. Pişen Antep kurabiyesini soğuduğunda servis edin. Kurabiyeler, serin ve kuru yerde veya buzdolabında saklama kabında uzun süre tadı bozulmadan muhafaza edilebilir.
#astarlısütlaç #zerdesütlaç #şefdoğaçitcitarifler #gaziantepmutfağı #gazianteptatlıları #bayramlıktarifler #bayramlıktatlılar #bayramtatlıları #ramazanbayramıtatlıları #tatlıtarifleri #tatlı #evdebayramkeyfi #evdetatlıkeyfi