Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN – Prodüksiyon: İnci BAK
(6 Kişilik)
Malzemeler:
1 kilo kapya biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
100 gram labne peyniri
10 adet arpacık soğan
Tuz, kimyon
Hazırlanışı:
Kapya biberleri yıkayıp süzdükten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. Üzerlerine 1 çorba kaşığı kadar zeytinyağı gezdirin. 200 dereceye ayarlı fırında közleyin. Közlediğiniz biberleri fırından alın, soğuyunca çekirdeklerini ve kabuğunu temizleyin. Közlenmiş biberleri labne peyniri ile mutfak robotunda püre haline getirin.
Kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp kabuğu soyulmuş arpacık soğanları karamelize olana dek kavurun. Biber püresini ve kontrollü olarak yavaş yavaş sıcak suyu ekleyin. Kıvamını elde edince birkaç taşım kaynatın. Tuzunu ve kimyonunu ekleyerek tatlandırın. Ocaktan alın, sıcak sıcak servis yapın.
#arpacıksoğanlıközbiberçorbası #arpacıksoğanlıçorba #közbiberçorbası #çorba #kışçorbaları #kış #soup #yummy