Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Arpa Şehriyeli Yeşil Mercimek Çorbası

by Hatice Ünal
27 Ocak 2023
in Tatlı Tarifleri
463 30
0
Arpa Şehriyeli Yeşil Mercimek Çorbası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Ömer ince

(6 Kişilik)

Malzemeler:

1 su bardağı yeşil mercimek

1 yemek kaşığı biber salçası

2 adet rendelenmiş domates

2 yemek kaşığı tereyağı

1,5 litre et veya tavuk suyu

1 çay bardağı arpa şehriye

1 tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen

Tuz, kırmızı toz biber

Hazırlanışı:

Mercimekleri ayıkladıktan sonra akan suyuna altında yıkayın. Süzüp tencereye aktarın. Üzerini örtecek ılık su ilave edin. Bu şekilde 1 saat bekletin.

Rendelenmiş domatesi 1 yemek kaşığı tereyağında kavurun. 1-2 yemek kaşığı sıcak suda inceltilmiş biber salçasını ekleyin. Birkaç kez çevirdikten sona Et veya tavuk suyunu ilave edin. Suyu 5 dakika kaynatın. Mercimekleri ekleyin. Damak tadınıza göre diri veya yumuşak kalacak şekilde haşlayın. Ortalama 20-25 dakika sürecektir. Ocaktan almaya 10 dakika kala arpa şehriyeleri, tuzu, kırmızı toz biberi ve kurutulmuş fesleğeni ve kalan tereyağını ekleyin. 5 dakika sonra ocaktan alın. Sıcak sıcak servis yapın.

#arpaşehriyeliyeşilmercimekçorbası #yeşilmercimekçorbası #kışçorbası #mercimekçorbası #çorba #soup #yummy #dessert

 

Previous Post

Portakal Kremalı Portakallı Revani

Next Post

Pirinçli Elma Dolması

Hatice Ünal

Next Post
Pirinçli Elma Dolması

Pirinçli Elma Dolması

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki