Arpa Şehriye Salatası Malzemeler:
> 1 su bardağı arpa şehriye
> 1,5 su bardağı sıcak su
> 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Garnitürü İçin:
> 3 adet kornişon turşu
> 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
> 1 adet dolmalık biber
> 1 adet kapya biber
> 2 çorba kaşığı mısır tanesi
Sos İçin:
> Yarım kahve fincanı üzüm pekmezi
> Taze çekilmiş karabiber
> 1 tatlı kaşığı hardal
> Tuz
Arpa Şehriye Salatası Hazırlanışı:
Sos için; Tüm malzemeyi karıştırın. Garnitürü için zar şeklinde doğranmış kornişon turşuyu, kuru reyhanı, zar şeklinde doğranıp az sıvı yağda kavrulmuş biberleri ve mısır tanesini karıştırın. Şehriyeyi 2 çorba kaşığı zeytinyağında rengi karamel olana kadar kavurun. Sıcak suyu ekleyin. Birkaç taşım yüksek ateşte kaynatın, daha sonra ateşi kısın. Tuzu ekleyin. Arpa şehriyeler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın, 10 dakika dinlendirdikten sonra kalan tüm malzemeyi ilave edin. Harmanlayıp servis yapın.