Malzemesi
• 4 adet yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 2 çay kaşığı anason
• Yarım paket kabartma tozu
• 4 su bardağı un
• 1 su bardağı kıyılmış ceviz
Anasonlu Gevrek Tarifi:
Yumurta ve şekeri çırpın. Diğer malzemeleri üzerine ilave edip
yoğurun. Tepsiyi yağlayıp hazırladığınız hamuru iyice yayın. Önceden
ısıtılmış fırına verin. Biraz piştikten sonra tepsiyi çıkarın
ve hamuru ince ince dilimleyin. Dilimleri dik dik koyup iyice gevremesi için tekrar fırına verin.
O zaman da söylemiştim hala söylüyorum. Birgün rektör olcaum:) Ama o iş için bu çıkmaya çalıştığım basamaklar yetmez…Ellerine sağlık arkadaşım:)