Malzemeler
Yarım su bardağı aşurelik buğday
Yarım su bardağı nohut
Yarım su bardağı yeşil mercimek
2 adet soğan
3-4 adet al biber
1 çorba kaşığı domates salçası
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çorba kaşığı
Tatlı kırmızı toz biber
2 çorba kaşığı tarhun otu
Tuz
Hazırlanışı
Aşurelik buğdayla nohudu akşamdan ıslatın. 1-2 su yıkadıktan sonra buğday ve nohutu tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Üzerine kapak örterek, dinlenmeye bırakın. Ertesi gün biraz su ilavesi ile ağır ateşte pişirin. Malzemeler yumuşayınca yıkadığınız yeşil mercimekleri ekleyin. Halka şeklinde doğradığınız soğanları ilave edin. Mercimekler piştikten sonra yıkadığınız ve küçük parçalar halinde kestiğiniz kurutulmuş dolmalık kırmızı biber ekleyin. Birkaç dakika sonra tuzu ve salçayı ilave edin. Çok kısık ateşte pişirin. Küçük bir tavaya 4 çorba kaşığı zeytinyağını alın. Kızdırdıktan sonra yarım çorba kaşığı zeytinyağını ekleyin. İki çorba kaşığı ince doğranmış tarhunu çorbanın üzerine ilave edip sıcak servis edin.