Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Akıtma Sakız Böreği

Akıtma Sakız Böreği

akitma-sakiz-boregi

Akıtma Sakız Böreği Malzemeler:

150 gram dana ve 150 gram kuzu kıyması (tercihen orta yağlı)

1 adet orta boy soğan

1 diş sarımsak

Tuz, karabiber

Birer tutam maydanoz, fesleğen

15 gram toz tarçın

Taze baharat

100 gram çekilmiş ceviz içi

70 gram rendelenmiş eski kaşar peyniri

Krep İçin:

200 gram un

40 gram sıvı yağ

1 adet yumurta

Ilık su

Lezzet Tamamlayıcıları:

50 gram süzme yoğurt

Tereyağı

Pul biber

 

Akıtma Sakız Böreği Hazırlanışı:

Öncelikle kıymaları kıyılmış soğan ve sarımsakla birleştirerek geniş sıcak bir tencere içerisinde (kıymayı sulandırmadan) 10 dakika pişirin. Lezzetlendirmek için; tuzu, karabiberi, ceviz içini ve baharatını ekleyin. Karıştırıp geniş bir tepsiye dökün. Oda ısısında 1 saat kadar ılınmasını bekleyin.

Bu arada krep için; öncelikle unu, tuzu, yumurtayı ve sıvı yağı çırpın. Ilık suyu azar azar ekleyerek akıcı bir kıvam alana dek çırpmaya devam edin.

Orta sıcaklıkta teflon tavada krepleri ince tabaka olacak şekilde her iki taraflı pişirin. Önceden hazırladığınız kıymaları bir fırın tepsisine kreplerin üzerlerini ince bir tabaka halinde baklava katları gibi serpiştirerek 4-5 kat

olacak şekilde dizin. Her katta bir krep olmak kaydıyla en son katına rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 8-10 dakika pişirin. 1 saat dinlenmeye bırakın. Ardından dilimleyerek tabaklara paylaştırıp servis yapabilirsiniz. İsteğe göre yoğurtlu ve pul biberli tereyağı ile birlikte servis yapabilirsiniz.

 

Not:

Akıtma Sakız Böreği, Türkmen dilinde her şeyin incesi anlamına gelen ve özellikle Türkmen bayanlarının incecik açtığı yufkalardan ilham alınarak hazırlanırmış.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz