Afyon Usulü Tarhana Çorbası

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Tarif: Huriye ERSOY

(4 Kişilik)

Malzemeler:

1 kahve fincanı Afyon tarhanası

1 çorba kaşığı tereyağı

2 adet domates

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı biber salçası

4 su bardağı su (Et veya tavuk suyu da olabilir)

Üzeri İçin:

3-4 dal maydanoz

1 kahve fincanı tulum peyniri

Hazırlanışı:

Domatesi rendeleyin. Tereyağını tencerede eritip rendelediğiniz domatesi birkaç dakika kavurun. Salçaları ilave edin. 1 dakika daha kavurduktan sonra sıcak suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca tarhanayı sürekli karıştırarak yavaş yavaş dökün. 5 dakika pişirip ocaktan alın. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerine, isteğe göre kıyılmış maydanoz ile ufalanmış tulum peyniri karışımından dökün.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir