Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler İftar Yemekleri

Acılı Ekşili Kuru Patlıcan Dolması

by Yemek Zevki Editör
13 Temmuz 2014
in İftar Yemekleri
488 5
0
Acılı Ekşili Kuru Patlıcan Dolması
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

2466

Malzemeler:

12 adet  kuru patlıcan

İç Malzemesi:

3 adet  Kuru soğan
300 gram iri bulgur
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
7 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi

2 yemek kaşığı taze veya kuru vişne

100 gram fındık içi

Sos İçin:

1 adet salatalık

Yarım demet dereotu

Yarım demet taze nane

250 gram yoğurt

Hazırlanışı

Geniş bir tencerede bolca su koyun ve kaynatın, başka bir tencereye yada kaba soğuk su doldurun.

Kaynayan suyun içine kuru patlıcanları atın. 1-2 dakika yani patlıcan yumuşayınca kadar haşlayın.Kuru malzeme yumuşar yumuşamaz süzgeç yardımıyla kaynayan sudan alıp soğuk suya atın.Malzemeleriniz soğuyunca süzün.

Harcı için; Bulguru 1-2 su yıkayın. Soğanı ve sarımsakları ince ince yemeklik doğrayın. Bulguru, soğan, sarımsak, salça, vişne, fındık ve geri kalan tüm baharatları geniş bir kapta iyice karıştırın.

Haşladığınız patlıcanlara hazırladığınız iç harcı ile 1/3 oranında (yani yarısından daha az) doldurun ve domates ile kapak yapın.

Sos malzemesi ile koyu bir cacık yapın ve servis tabağının altına 1, 2 yemek kaşığı cacık sos ile servis yapın.

Tags: İftar Yemekleri
Previous Post

Tencere Ekmeği

Next Post

Dana Gulaş

Yemek Zevki Editör

Next Post
Dana Gulaş

Dana Gulaş

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki